Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، مسئله گرد و غبار روزهای اخیر که ساکنان شهرهای مختلف کشور از جمله تهران را درگیر کرده است، امروز به شورای شهر تهران کشیده شد و اعضای پارلمان شهری گلایه‌های خود را نسبت به تعطیلی نشدن شهر تهران و جای خالی اعضای شورا در جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام کردند.

سوده نجفی اولین عضو شورای شهر بود ک تذکر خود را به موضوع گرد و غبار اختصاص داد و با خطاب قرار دادن استاندار تهران گفت: آقای استاندار بگویند شاخص هوای تهران باید به چه مرحله‌ای می‌رسید که جان مردم و شهروندان برای شما مهم تلقی شود و اقدام به تعطیلی مدارس و ادارات می‌کردید؟ بله، ما هم معتقدیم که تعطیلی مدارس و ادارات اولین و ساده‌ترین راه حل است و باید برای آلودگی هوای تهران عزمی ملی و همت همگانی صورت گیرد؛ اما فراموش نکنیم که در برابر جان شهروندان مسئول هستیم و باید برای حفاظت از آن تلاش کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نجفی به ترکیب کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران اشاره کرد و گفت: مشخص نیست کدام دستگاه‌ها و ارگان‌ها در این کمیته عضو هستند. در زمستان سال گذشته که آلودگی هوای تهران در مرز هشدار قرار گرفته بود و بنده در تذکری نسبت به دعوت نشدن از یکی از اعضای شورای شهر تهران در کمیته آلودگی هوا انتقاد کردم، بلافاصله دفتر شما در تماسی عنوان کرد که دعوت از اعضای شورای شهر تهران به این کمیته فراموش شده و از جلسات بعدی حتما دعوت خواهند شد اما باز هم این بار دعوتی صورت نگرفت.

سروری: شهرداری در مورد گرد و غبار تصمیم گیرنده نبود

سروری نیز به انتقادهایی که پیرامون مدیریت شهرداری در روزهای اخیر شکل گرفته بود، پاسخ داد و در جمع خبرنگاران گفت: بحث تصمیم تعطیلی بر عهده استانداری تهران است ضمن اینکه این آلودگی موضوعی نیست که شهرداری در مورد آن تصمیم‌گیری کند چرا که منشأ خارجی دارد و شهرداری تهران نمی‌تواند کاری انجام دهد. برای این موضوع در ستاد دیگری تصمیم گیری می‌شود اما اطلاعات برای این ستاد به درستی تشریح نشده بود.

میرزایی قمی: گردوخاک همچنان در تهران خواهد ماند

سید محمدمهدی میرزایی قمی سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران نیز در جلسه امروز با اشاره به گزارش آلودگی هوای شهر تهران در چند روز گذشته گفت: در این ارتباط گزارش‌های مفصلی جمع‌بندی شده و در اختیار کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران قرار گرفته است. ما در ۱۲ سال گذشته شاهد چنین پدیده‌ای در تهران نبوده‌ایم البته نمونه مشابهی را در تابستان ۱۳۸۸ تجربه کرده‌ایم و در آن مقطع چند روز ادارات و مدارس تهران به تعطیلی کشیده شد اما بعد از آن چنین اتفاقی را تجربه نکرده‌ایم.

براساس گفته میرزایی احتمالاً چنین مشکلاتی (گردوخاک و طوفان)‌ را در روزهای آتی در تهران خواهیم داشت.

پیرهادی: ترکیه مسبب اصلی گرد و خاک

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران نیز ترکیه را به عنوان منشاء خارجی گرد و خاک اخیر معرفی کرد و گفت: یکی از علل عمده بروز این پدیده، گرمایش زمین و به تبع آن خشکسالی و بیابان زایی و پدیده تغییر اقلیم است، لزوم در نظرگیری برنامه جامع کشوری به جهت مقابله با اثرات تغییرات اقلیمی بسیار ضروری است. منشأ اصلی گرد و خاک خارج از ایران است و کشور ترکیه با اجرای طرح GAP که متشکل از ۲۲ سد و ۱۳ نیروگاه بر روی سرشاخه‌های دجله و فرات، مسبب اصلی این پدیده شوم و بروز خسارات غیر قابل جبران بر محیط زیست کشورهای همسایه و ایران شده است.

پیرهادی معتقد است که «دستگاه دیپلماسی با قدرت و جدیت از منافع کشور ایران در مجامع حقوقی و بین المللی دفاع کند و با تشکیل کارگروه‌های مشترک علمی و اجرایی میان کشورهای درگیر این مسئله، برای رفع آن تلاش کند، چرا که چالش امروز محصول انفعال، ناآگاهی و عدم شناخت دولت  از حقوق بین المللی و رعایت حق‌آبه در سنوات گذشته بوده است.»

تشکری هاشمی:استاندار باید پاسخ دهد

تشکری هاشمی نسبت به تعطیل نشدن تهران انتقاد کرد و تأکید کرد: استاندار باید در این خصوص پاسخ دهد که چرا بر خلاف مصوبه دولت و در راستای حفظ جان مردم هیچ امری در تهران متوقف نشد به جز برگزاری یک مسابقه فوتبال؟

او  با بیان این‌که بازی با جان مردم بازی خطرناکی است و لازم است شورا از استانداری و محیط زیست دعوت کند، اظهار کرد: نوشتن قانون کاری ندارد و دردی دوا نمی‌کند؛ بلکه آن چیزی که مشکل را حل می‌کند عمل کردن به قانون است، اما متاسفانه با این‌که امروز هم وضعیت هوا در برخی مناطق در وضعیت قرمز است می‌بینید که حالت بی‌تفاوتی نسبت به سلامت مردم ایجاد شده است.

امانی: تهران تعطیل نشد و مردم زیر پست‌های من بد و بیراه نوشتند

ناصر امانی با تأکید بر این نکته که در روزهای اخیر به اشتباه شورای شهر و شهرداری مسئول تصمیم گیری برای تعطیلی تهران معرفی شد، گفت: ۴۸ ساعت اخیر جنجالی علیه شورا و شهرداری در مورد گرد و غبار ایجاد شد و بهتر بود شهردار تهران یا معاون حمل و نقل در راستای احترام به افکارعمومی به شورا آمده و توضیح می‌دادند که مردم فکر نکنند که تنفس و سلامت آنها برای مدیریت شهری مهم نیست هرچند که این موضوع ارتباطی به شهرداری تهران ندارد اما وقتی شهردار تهران می‌گوید که مسئولیت مبارزه با آلودگی هوا به وی سپرده شده و در این راستا قرارگاه ایجاد می‌کند دیگر برای مردم فرقی ندارد که آلودگی طبیعی برعهده دولت است و آلودگی‌های دیگر برعهده شهرداری است. برای مردم فرقی بین دولت و شهرداری وجود ندارد و مردم برایشان مهم نیست که کمیته را شهرداری تشکیل می‌دهد یا استانداری.

او با بیان این‌که داشتن مسئولیت مهم نیست بلکه داشتن اختیار مهم است، اظهار کرد: مردم زیر پست‌های من فحش و بدوبیراه نوشته‌اند که چرا تهران تعطیل نشد. حق دارند و از آنها عذرخواهی می‌کنم و برایمان سوال است که چرا تهران تعطیل نشد.

کد خبر 668907 برچسب‌ها ترکیه آلودگی هوا شوراى شهر تهران شهرداری شهردارى تهران شورای شهر استانداری تهران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ترکیه آلودگی هوا شوراى شهر تهران شهرداری شهردارى تهران شورای شهر استانداری تهران آلودگی هوای تهران اعضای شورا گرد و غبار تعطیل نشد گرد و خاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۶۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان

ماه هوای پاک، هر سال از ابتدای می آغاز می‌شود و در طول یک ماه تلاش‌ها برای کاهش آلودگی هوا افزایش پیدا می‌کند. استرالیا، استونی، فنلاند، ایسلند و نیوزلند دارای پاک‌ترین هوا و چاد، عراق، پاکستان، بحرین، بنگلادش و هند نیز کشورهایی با آلوده‌ترین هوا در جهان هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، هوای پاک هیچ‌گونه آلاینده مضری ندارد و مردم می‌توانند با صرف زمان و تلاش، کمک قابل‌توجهی به پاک‌تر شدن هوای داخل و خارج خانه‌هایشان کنند. سردرد، سرفه و بیماری‌های تنفسی مانند آسم ناشی از هوای کثیف است و تنفس آلودگی هوا می‌تواند باعث آلرژی، حملات قلبی، سرطان و سکته شود. ماه هوای پاک جشن مهمی است که مردم را تشویق می‌کند تا سیاره را برای نسل‌های آینده سبزتر، سالم‌تر و قابل زندگی‌تر کنند.

تاریخچه ماه هوای پاک

ماه هوای پاک که هر سال در ماه می برگزار می‌شود، نخستین بار به‌عنوان یک رویداد یک‌هفته‌ای در سال ۱۹۷۲ آغاز شد و در سال ۱۹۹۴ به یک رویداد یک‌ماهه تبدیل شد. در این ماه کمپین‌های آگاه‌سازی ماه هوای پاک با هدف آموزش همگانی در مورد تأثیر آلاینده‌های هوا و اهمیت هوای پاک برای زندگی سالم تشکیل می‌شود. مصوبه هوای پاک در سال ۱۹۷۰ با هدف بهبود سلامت انسان و محیط زیست تدوین و امضا شد. مراسم هوای پاک مردم را تشویق می‌کند تا اقداماتی را برای بهبود کیفیت هوا، هم در سطح محلی و هم در سطح جهانی انجام دهند. پیشرفت‌هایی که کمپین‌ها برای پالایش هوا در ۴۰ سال گذشته به دست آورده‌اند، در ماه هوای پاک جشن گرفته می‌شود.

عواقب آلودگی هوا

تنفس ذرات آلودگی در هوا به مرور باعث سردرد، بیماری‌های تنفسی مانند آسم، آلرژی، ناراحتی‌های ریوی، حملات قلبی و سرطان می‌شود. کیفیت نامناسب هوا، علاوه بر خطراتی که برای سلامت جسمی دارد، می‌تواند با پایین آوردن سطح رفاه اجتماعی و روانی، عواقب جدی بر سلامت روان افراد داشته باشد. به همین دلیل ماه هوای پاک، مردم را از تأثیر فعالیت‌های روزانه بر کیفیت هوای محیط آگاه می‌کند و در روزهای خاص مانند روز دوچرخه‌سواری تا محل کار و روز اشتراک‌گذاری خودرو آنها را به ترویج فعالیت‌های پایدار تشویق می‌کند. همچنین در این ماه آموزش‌های گوناگونی برگزار می‌شود درباره اقداماتی که هر فرد می‌تواند در سطح فردی و اجتماعی برای بهبود کیفیت هوا انجام دهد.

نکاتی در مورد هوا

هوا فقط گاز نیست بلکه حاوی ذرات جامد ریزی به نام آئروسل است. هوا با انتقال ارتعاشات صدا به پروسه شنیدن صوت کمک می‌کند. وسایل نقلیه بزرگترین آلاینده‌های هوا هستند که مونوکسید کربن، اکسید نیتروژن، هیدروکربن‌ها و سایر سموم را در هوا منتشر می‌کنند. هوا به جنگل‌کاری کمک می‌کند، وزش باد دانه‌ها را به نقاط مختلف می‌برد و باعث رشد گیاهان جدید می‌شود.

پاک‌ترین کشورهای جهان

یک گزارش جدید نشان می‌دهد که رعایت نکردن استاندارد بین‌المللی کیفیت هوا موجب آلودگی‌های مرگبار به‌ویژه در مکان‌هایی می‌شود که افزایش فعالیت‌های اقتصادی و دود سمی آتش‌سوزی‌ها تأثیر مهمی در کیفیت هوا دارند. از ۱۳۴ کشور و منطقه مورد بررسی در این گزارش، تنها هفت کشور شامل استرالیا، استونی، فنلاند، گرنادا، ایسلند، موریس و نیوزلند محدودیت دستورالعمل سازمان بهداشت جهانی (WHO) را برای ذرات ریز معلق در هوا که توسط خودروها، کامیون‌ها و فرایندهای صنعتی دفع می‌شوند، رعایت می‌کنند.

آلوده‌ترین کشورهای جهان

چاد، عراق، پاکستان، بحرین، بنگلادش، بورکینافاسو، کویت، هند، مصر و تاجیکستان به عنوان آلوده‌ترین کشورهای جهان محسوب می‌شوند.

کد خبر 749691

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • اعضای شورای شهر سنندج چه مطالباتی را در حضور استاندار کردستان مطرح کردند؟
  • استیضاح شهردار ارومیه ناکام ماند
  • ایجاد درآمد پایدار اولویت اساسی شهرداری‌ها باشد+فیلم
  • سوالی که گم شد؛ قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ها کجاست؟
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ ها کجاست؟
  • قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ها کجاست؟
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق