Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس، چند روزی است که گرد و غبار ناشی از کشورهای همسایه باعث آلودگی هوای بسیاری از شهرها شده است. برخی مقصر این حادثه را عراق و برخی هم کشور ترکیه می دانند.

 ورود ریزگردها به پایتخت باید حداقل بین ۲۴ تا ۳۶ ساعت قبل توسط سازمان هواشناسی پیش بینی می‌شد

باید محیط زیست در این زمینه ورود کند که البته ورود جدی نداشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس می گوید: ورود ریزگردها به پایتخت باید حداقل بین ۲۴ تا ۳۶ ساعت قبل توسط سازمان هواشناسی پیش بینی می‌شد. پس از پیش‌بینی سازمان هواشناسی قاعدتا ستاد مدیریت بحران و دانشگاه علوم پزشکی و محیط زیست از طریق رسانه‌ها باید موضوع را به مردم اطلاع می‌دادند.

وی ادامه داد: از طرفی اطلاعات ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا باید توسط سازمان محیط زیست به علوم پزشکی ارسال می‌شد که یا از طریق علوم پزشکی اطلاع‌رسانی عمومی صورت می‌گرفت یا خود سازمان محیط زیست سریعا اعلام وضعیت می‌کرد که متاسفانه تا چند ساعت بعد از ورود سامانه ریزگردها اطلاع رسانی عمومی انجام نشد.

رفیعی درباره اعتبارات مقابله با ریزگردها گفت: متاسفانه دولت هم در بودجه سال گذشته و هم در بودجه امسال هرگونه اعتبار در خصوص مقابله یا مدیریت ریزگردها را حذف کرد.

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس تاکید کرد هر چند مبادی ورودی این مساله از مرزهای غربی، جنوب و جنوب غربی است و بیشتر کانون‌ها خارجی است؛ اما قاعدتا باید جهت برنامه‌های بعدی بودجه لازم تخصیص پیدا می‌کرد که متاسفانه این امر هم مغفول ماند و مرکز ملی مقابله با ریزگردها در سازمان محیط زیست دقیقا معلوم نیست چرا این درخواست را برای تامین اعتبارات لازم در خصوص این معضل در شرایط بحرانی نداشت و پیگیر نبوده است.

به گفته این نماینده مجلس، آلودگی هوا نیازمند مدیریت واحد است و فقدان مدیریت واحد در این حوزه بسیار مشهود است. مجلس این موضوع را در راستای تحقق قانون هوای پاک پیگیری می‌کند و با هرگونه سهل‌انگاری مدیریت آلودگی هوا برخورد می‌کند.

جان شهروندان را با باد گره زدند

برخی از مسوولان می گویند با بارش باران و وزش باد مشکل آلودگی حل می شود. احمد علوی عضو شورای شهر تهران  در این باره می گوید: جان شهروندان را با باد گره زدند اما نگفتند قرار است عصر باد بوزد. ما نمی‌توانیم از حقوق مردم کوتاه بیاییم. ما نماینده مردم هستیم و وظیفه پیگیری حقوق مردم را داریم.

وی ادامه داد: مواد درشت و ۱۰ میکرون آسیب زیادی به انسان وارد می کند، اما دوستان به سادگی از آن گذشتند و گفتند قرار است باد بیاید.

علوی با اشاره به پیشرفت امکانات هواشناسی و توانایی پیش بینی زمان وزش باد گفت: واقعا در آن جلسه کسی نگفت باد قرار است بعد از ظهر و زمانی که مدارس و ادارات به فعالیت خود خاتمه داده اند بوزد؟

در سال‌های گذشته پدیده گرد و غبار در تابستان رخ می‌داد که امسال به روزهای ابتدایی سال رسید که نشان دهنده روند گرمایش زمین است.

بر اساس قانون اطلاع‌رسانی در این زمینه بر عهده شهرداری نیست / باید دیپلماسی محیط زیست داشته باشیم

سید محمدمهدی میرزایی قمی سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران در این باره گفت:  بر اساس قانون اطلاع‌رسانی در این زمینه بر عهده شهرداری نیست و هواشناسی باید ۹۶ ساعت قبل وضعیت را پیش‌بینی و وزارت بهداشت خطر را اعلام می‌کرد.

سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران ادامه داد:  زمان شکل‌گیری توده ساعت ۱۳ روز چهارشنبه ۱۷ فروردین ماه بوده است.در آن زمان این توده هنوز وارد کشور ایران نشده بوده و در روز پنج‌شنبه از مرزهای غربی وارد کشور شد و غلظت ذرات معلق را در ایستگاه‌های کردستان، کرمانشاه و ایلام افزایش داد.

میرزایی قمی بیان کرد: باید دیپلماسی محیط زیست داشته باشیم و اقدام راهبردی در این زمینه انجام شود،  هم سازمان حفاظت محیط زیست و هم وزارت امور خارجه باید این موضوع را پیگیری کنند چون این روند به دو روز گذشته محدود نمی‌شود و ادامه خواهد داشت؛ در سال‌های گذشته پدیده گرد و غبار در تابستان رخ می‌داد که امسال به روزهای ابتدایی رسید که نشان دهنده روند گرمایش زمین است. این اتفاق در ۱۲ سال گذشته کم سابقه بوده و نمونه آن به تابستان سال ۸۸ برمی‌گردد که ادارات و مدارس در نهایت تعطیل شدند.

آلودگی هوا سلامت شهروندان را نشانه گرفته است و در این روزها بارها مسئولین هشدار دادند که مردم از ترددهای غیر ضرور خودداری کنند

میهمان ناخوانده عامل فرامرزی دارد/دولت ورود کند/متولی قانون هوای پاک را تغییر دهند/ تعداد مراجعات به اورژانس چندین برابر شده است

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورای اسلامی شهر شهر در خصوص پدیده ریزگردها به خبرنگار فارس گفت:  این میهمان ناخوانده عامل فرامرزی دارد.

وی با بیان اینکه تعداد مراجعات به اورژانس چندین برابر شده است، گفت: آلودگی هوا بر سلامت شهروندان تاثیر منفی دارد و چند هزار ساعت از عمر شهروندان می کاهد.

پیرهادی با بیان اینکه سلامت مردم در اولویت است ، گفت: در خصوص تعطیلی ادارات و مدارس ما تصمیم گیر نیستیم و باید استانداری در این زمینه ورود کند.

این عضو شورای شهر تهران خواستار ورود محیط زیست، وزارت راه، جهاد کشاورزی به موضوع ریزگردها شد و گفت: متاسفانه در دوره قبل دولت به این موضوع توجه نشده است و باید در این زمینه دولت ورود کند البته ما هم پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم.

وی با تاکید بر این موضوع که متولی قانون هوای پاک محیط زیست است، گفت:  من بارها پیشنهاد دادم که متولی این امر را معاون اول رئیس‌جمهور قرار دهند  تا سازمان‌های دیگر مجبور به اجرای قانون هوای پاک شوند و تنها راه رفع مشکل آلودگی هوا اجرای قانون هوای پاک است.

 براساس آیین‌نامه مصوب دولت مشخص شده زمانی که میزان آلایندگی هوا بین ۱۵۱ تا ۲۰۰ پی پی ام است باید تعطیلی رخ دهد.

زمانی که آلایندگی هوا بین ۱۵۱ تا ۲۰۰ پی پی ام است باید تعطیلی رخ دهد

جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران در مورد پدیده گرد و غبار تهران، گفت: مدیران باید بر اساس قوانین تصمیم‌گیری کنند و براساس آیین‌نامه مصوب دولت مشخص شده زمانی که میزان آلایندگی به چه حدی برسد، چه تصمیمی باید گرفته شود؟ به گونه‌ای که در زمانی که آلایندگی هوا بین ۱۵۱ تا ۲۰۰ پی پی ام است باید تعطیلی رخ دهد.

وی ادامه داد: در شرایط آلایندگی ۳۰۰ به بالا باید تردد و فعالیت‌ها در شهر متوقف شود، اما می‌بینیم که ذرات به عدد ۴۹۲ هم رسید، اما تعطیلی رخ نداد.

این عضو شورا گفت: نوشتن قانون کاری ندارد و دردی دوا نمی‌کند؛ بلکه آن چیزی که مشکل را حل می‌کند عمل کردن به قانون است، اما متاسفانه با این‌که امروز هم وضعیت هوا در برخی مناطق در وضعیت قرمز است می‌بینید که  اتفاقی رخ نداد.

وی با بیان این‌که حالا که نهادها عمل کردن به وظایف خود را فراموش کرده‌اند مدیریت بحران باید در این خصوص ورود می‌کرد و حداقل برای شهرداری مسائل را در نظر می‌گرفت.

بر اساس این گزارش، تهران همچنان آلوده است شهرداری تهران در این زمینه وظیفه ای ندارد و بر اساس قانون متولی امر سازمان محیط زیست است. اعضای شورای شهر تهران خواستار پاسخگویی مسئولین دولتی در این زمینه شدند. البته گفته شد که با بارش باران قدری آلودگی کمتر می شود اما همچنان آلودگی به قوت خود باقی است. حال باید دید که این مهمان ناخوانده قرار است چه زمان از تهران برود؟

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آلودگی هوا شهر تهران ذرات معلق سازمان محیط زیست شورای شهر تهران قانون هوای پاک اطلاع رسانی آلودگی هوا گرد و غبار تعطیلی رخ پیش بینی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۹۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: تیم پایش با همکاری واحد حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست یزد دو واحد آلاینده شن و ماسه را در جاده یزد بافق با حکم قضایی و همراهی ماموران پاسگاه انتظامی فهرج پلمب نمود.


سید رضا نورانیان افزود: واحد‌های فوق ضمن قرار داشتن در لیست صنایع آلاینده استان و علی رغم اخطار‌ها و مهلت‌های داده شده، اقدام اصلاحی مؤثری انجام نداده و آلودگی ذرات آنها استمرار داشته است.


وی ادامه داد: بر همین اساس تا رفع کامل آلایندگی از ادامه فعالیت آنها جلوگیری می‌شود.

دیگر خبرها

  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی
  • عوارض آزادراه تهران-شمال در اختیار محیط زیست
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • پاکسازی سفیدرود از ادوات صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفان آغاز شد
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • بخشی از عوارض آزادراه تهران-شمال به محیط زیست اختصاص یابد
  • آخرین وضعیت ورود واگن‌های جدید مترو به کشور/ وزیر کشور: «زمان می برد اما می رسند»
  • بیماری و بیکاری سهم ۷ میلیون ایرانی از دریای خزر | یک مسئول محیط زیست: برای شنا هم حاضر نیستم به خزر بروم